december 2023

Hverken 30 km/t eller mere sikkerhed for fodgængere og cyklister: Forbundsrådet stopper ny færdselslov

Det er officielt: Tyskland er på vej mod en trafiklovskatastrofe! Forbundsrådet har blokeret en reform af færdselsloven, som havde planlagt flere 30 km/t-zoner, legegader og bus- og cykelstier, frontalt. Delstatsregeringerne har dermed annulleret transportminister Wissings forslag og bragt os et skridt tættere på afgrunden.

Diskrimination af SUV-chauffører: Paris tredobler parkeringsafgifter for tunge biler

Det er svært at tro: Byen Paris planlægger at tredoble parkeringsafgifterne for tunge biler. Et målrettet angreb på SUV-bilister, som fremover skal betale 18 euro i timen, når de parkerer deres køretøj i den franske hovedstad. Endnu en gang er det bilisterne, der bliver bedt om at betale - og denne gang er det ejerne af de store biler, der rammes særlig hårdt.

Elektrisk flop: Busser i Oslo bryder sammen i kulden

100 millioner euro i sandet - eller sneen. Det er det triste resultat af den første begyndende vinter i Oslo. Efter at byen i foråret investerede dette enorme beløb i nye elbusser, er de nu simpelthen brudt sammen i kulden. I stedet for emissionsfri lokal transport har byen smidt en masse penge ud af vinduet. Det er endnu uvist, hvad producenten Solaris nu vil gøre for at afværge fiaskoen.

Berlin er ved at kvæles: Luftkvalitet og politisk svigt

Luftforureningen i Berlin har nået et alarmerende niveau. Luftkvalitetsindekset (LQI) var faretruende højt den 6. december 2023. En trist virkelighed, der viser os de katastrofale virkninger af vores politiske beslutninger. Denne by, som engang ønskede at stråle med anlæggelsen af cykelstier, mange grønne områder og fodgængerzoner, har taget en anden vej og kvæles i stigende grad i bilsmog.

E-parkeringspolitikkens op- og nedture i Schwandorf: en farce fra myndighedernes side?

Det er svært at tro, men det er sandt: I Schwandorf er elbiler blevet fritaget for parkeringsafgifter indtil udgangen af 2023. Et fristende tilbud, som skulle opmuntre mange mennesker til at skifte til den miljøvenlige løsning. Men dette tilbud er nu pludselig blevet aflyst, på trods af det stigende antal elbiler. Et træk, der rejser spørgsmål og sår tvivl om byrådets troværdighed.

Dystopien om den sporløse sporvogn: finstøvforurening forklædt som revolutionerende lokal transport

Det lyder som det fremtidsorienterede svar på byernes transportproblemer: Den første sporløse sporvogn i Australien. Men hvis man kigger nærmere på fakta, bliver det hurtigt klart, at det ikke er den revolution inden for lokal transport, man havde håbet på, men snarere et potentielt miljøproblem.

Bilfri model slår fejl: Hannover går tilbage til rene biler

Den grønne borgmester ønskede faktisk at skabe et sandt mirakel i transportpolitikken. "Bilfri" betød "ingen bil for meget" i byen. Han ville reducere antallet af kørebaner, næsten afskaffe parkeringspladser i bymidten og fokusere på gang og cykling. SPD har nu trukket i snoren og aflyst koalitionen med De Grønne. De ønsker at fokusere på "lavt bilforbrug". Det virker mere som en omskrivning for "at fortsætte status quo".